könyv.jpgÉvek óta tanítják a nyelvet, mégsem tudsz egyről a kettőre jutni? Az iskolában felkészültél az órákra, megírtad a dolgozatokat, teljesítetted a követelményeket, de úgy érzed, nem tudod használni? 

Egy átlagos iskolába járó diák min. 8 éven keresztül foglalkozik a választott idegen nyelv elsajátításával az érettségiig. Sokak eljutnak a nyelvvizsgáig is, majd az évek múlásával lassan elfelejtik az addig tanultakat.

A blogban szeretnék olyan, mindenki számára elérhető tartalmakkal foglalkozni, melyekkel nyelvtudásodat fejlesztheted, szinten tarthatod. 

Tanulmányaink során általában tankönyvi tartalmakat, munkafüzeti feladatokat oldhattunk meg. Most azonban szeretnék a tankkönyv szagú tartalmakat elfelejteni. Abból úgyis kaptál eleget. :) 

Olvassunk hétköznapi emberek számára elérhető könyveket. Mesekönyv, szakácskönyv, regény, képregény, krimi... minden ami érdekes lehet és nem az szivárog a sorok közül, hogy tanulj, tanulj, tanulj! 

Miért választottam ezt a módját a gyakorlásnak? Mert sokan panaszkodunk, hogy az évek során az iskolai nyelvoktatásba belefásultunk, nem keltik fel érdeklődésünket, nincs belső motivációnk. Ezek következtében egy gátlás kezd kialakulni a nyelv elsajátításával szemben, mely kényszerré, elvégzendő feladattá válik. Hát ezt kell feloldani. 

Itt nem nyelvvizsga szintű mintafeladatokat szeretnénk megoldani! A cél, hogy visszanyerd kedvedet. A célod akár lehet az is, hogy egyszer bátran merj választani egy német nyelvű könyvet magadnak, mert érdekel a tartalma. Leheveredve egy kényelmes sarokba, belemerülsz a könyvbe és azon kapod magad, hogy már nem tudod letenni. Anélkül, hogy arra gondolnál, melyik szót hogyan fordítsam... El tudod képzelni, hogy már itt tartasz? Ha igen, akkor már csak el kell kezdeni. 

Lassan, türelmesen, lazán. Ne görcsölj! Olvassunk együtt! Nem vagy egyedül! :) Még én sem tudok németül! De van bátorságom elkezdeni és szeretném mindezt stressz nélkül véghezvinni. 

A fordításokhoz várom nyelvtanárok, szakértők, profi nyelvhasználók segítségét, kommentjeit! 

Ui.: A szkennelt oldalak minősége a rendelkezésemre álló technikai berendezésektől függ! :)

Szerző: _INKA_  2013.05.13. 12:33 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://olvassunknemetul.blog.hu/api/trackback/id/tr195298023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása